Розведення сил: у штабі ООС обіцяють не реагувати на сигнальні ракети бойовиків

У штабі ООС зазначили, що заяви представників ОРДЛО про необхідність почати розведення сил у Петрівському є "черговою провокацією"

Про це інформує прес-центр Операції об'єднаних сил.

Українська сторона СЦКК інформує, що 3 листопада в низці ЗМІ з'явилася інформація, про те, що окупаційна влада готова приступити до розведення сил у Петрівському на знак чого запустять білу сигнальну ракету о 12.00 4 листопада.

Заяви представників окупаційної влади щодо намірів розпочати процес розведення на ділянці №3 є нічим іншим як черговою провокацією та замилюванням очей світовій спільноті. У такий спосіб, видаючи уявне за бажане, ватажки самопроголошених квазіутворень не дотримуються Мінських домовленостей та взятих на себе зобов’язань щодо стійкого режиму припинення вогню, - йдеться у повідомленні.

Згідно даних звіту СММ ОБСЄ від 31 жовтня, останнє порушення режиму припинення вогню з боку бойовиків РФ в межах ділянки № 3 зафіксовано 30 жовтня.

У штабі нагадали, що, згідно Мінських домовленостей, умовою початку розведення сил є верифікація СММ ОБСЄ дотримання режиму припинення вогню протягом семи діб.