Чотири операції в одній: у Львові вперше в Україні хірурги наново сформували обличчя 16-річному хлопцю після опіків

Чотири операції в одній тривали 12 годин

Про це повідомляє Zaxid.net

Зазначається, що у дворічному віці В'ячеслав з Волновахи отримав глибокий електроопік носа. Через травму у дитини розвинувся дефект кінчика носа, "що спотворював обличчя".

"Хлопчик ріс, збільшувалася у розмірах голова, мінялися пропорції між носом і іншими частинами тіла. Та через травму частина черепа хлопчика розвивалася не так, як треба",  - йдеться у матеріалі.

Волонтери порадили батькам їхати з сином до Львова, в опіковий центр 8-ї міської клінічної лікарні, куди приїхали лікарі з Канади, які погодились безкоштовно прооперувати В'ячеслава.

"Хлопцеві треба було видалити рубці, які утворилися після опіку, відновити прохідність носових ходів (зробити операцію на кістках лицевого черепа), відновити хрящ і відновити покриви носа – зовнішній і внутрішній. Тобто зробити 4 операції за 1 раз", – розповів заступник головного лікаря 8-ї міської клінічної лікарні Ігор Стояновський, який оперував разом з канадськими фахівцями.

Повідомляється, що внаслідок операції хлопцеві вдалося відновити форму носа, його внутрішній і зовнішній покрив, відновити роботу носових ходів і естетичний вигляд.

"Хірурги Львова, які стежать за новинками, досягненнями колег з інших країн, кажуть: такої складності операцію з ринопластики в Україні зробили вперше", - пише у Zaxid.net