Нацбанк ввів до обігу дві пам’ятні монети: з Малевичем та нацкапелою “Думка”

Національний банк України ввів до обігу пам'ятні монети "Казимир Малевич" номіналом 2 грн і "100 років з часу утворення Національної заслуженої академічної капели України "Думка" номіналом 5 грн

Згідно з повідомленням на сайті центробанку, тираж випуску пам'ятних монет "Казимир Малевич" - 35 тис. шт., роздрібна ціна - 41 грн.

На аверсі монети розміщено: угорі на дзеркальному тлі розташований малий державний герб і напис "Україна" праворуч нього, на матовому тлі в центрі - портрет Казимира Малевича, внизу - напис "2 гривні 2019". 

На реверсі зображене художнє полотно, підготовлене до роботи, на тлі якого розміщено напис "Казимир Малевич", внизу - роки життя художника: "1979-1935".

Як повідомляється, тираж випуску монети "100 років з часу утворення "Думки" - 40 тис. шт., роздрібна ціна - 61 грн.

На аверсі монети вгорі розташований малий державний герб і напис "Україна", в центрі - композиція з квітів соняшнику, камертона й напису "100 років", під яким розташований підпис "Думка", внизу - "2 гривні 2019". Аверс монети обрамляє напис "Національна заслужена академічна капела України". 

На реверсі в центрі зображені фігури виконавців у кольорах соняшнику, ліворуч них - скрипковий ключ і три нотні стани, в лівому верхньому кутку - напис "1919-2019".