Поліцейському оголошено підозру у вбивстві 5-річного Кирила Тлявова, - Труба

Поліцейському, який фігурує у справі загибелі 5-річного Кирила Тлявова від вогнепального поранення, оголосили підозру у вбивстві через необережність

Про це заявив директор Державного бюро розслідувань Роман Труба, передає Еспресо.TV.

"Сьогодні інспектору поліції оголошено підозру у вбивстві, вчиненому через необережність", - сказав Труба.

Іншим трьом учасникам події також оголосили підозри.

"Всім чотирьом учасникам, на цей час вони мають статус підозрюваних, оголошено підозри в наступних злочинах: грубе порушення громадського порядку, яке супроводжувалося особливою зухвалістю, вчиненою групою осіб із використанням вогнепальної зброї, а також у зберіганні вогнепальної зброї та боєприпасів без передбаченого законом дозволу", - додав Труба.

Труба зазначив, що учасниками події були троє дорослих, із яких двоє - поліцейські. 4-й фігурант справи - неповнолітній.

Керівник ДБР наголосив, що поліцейські були обізнані у небезпеці, яку становить використання зброї на порушення техніки безпеки, але свідомо вирішили розважатися стрільбою, для чого заздалегідь підготували мішені. За словами Труби, кожен із поліцейських знав, що на відстані польоту кулі можуть перебувати люди.

Після того, як один із поліцейських вистрілив у мішень, куля пролетіла 52 м, відрикошетила і влучила в голову хлопчика, який перебував на відстані 80 метрів від стрільця.

Також керівник ДБР додав, що зброю, з якої вбили Кирила Тлявова, досі не знайшли.