"Баварія" розглядає 4-х кандидатів на заміну звільненому тренеру

Німецький футбольний клуб "Баварія" визначився із претендентами на заміну звільненого з посади головного тренера хорвата Ніко Ковача

Про це повідомляє The Guardian.

Керівництво мюнхенського клубу склало шортлист, до якого входять німець Ральф Рангнік, француз Арсен Венгер, нідерландець Ерік тен Хаг та італієць Массіміліано Аллегрі.

61-річний Рангнік є головним претендентом на вакантну посаду, сам тренер також зацікавлений у роботі, проте він наразі обіймає посаду голови спортивного відділу компанії Red Bull. У нього великий досвід роботи в Бундеслізі відразу з декількома командами.

Арсена Венгера розглядають в якості тимчасового кандидата, якого можуть запросити до кінця нинішнього сезону. Серед плюсів француза відзначається його багатий досвід і володіння німецькою мовою. "Баварія", швидше за все, буде шукати досвідченого фахівця після невдачі з Ковачем, який до запрошення у Мюнхен пропрацював головним тренером на клубному рівні лише два сезони - у "Айнтрахті" з 2016 по 2018 рік.

Головний тренер нідерландського "Аякса" Ерік тен Хаг також входить у список, однак його запрошення до "Баварії" вважають малоймовірним. Клуб готовий повернутися до кандидатури нідерландця у січні або наприкінці сезону. Тен Хаг тренував другу команду "Баварії" з 2013 по 2015 рік.

Шанси на пост головного тренера "Баварії" є й у Аллегрі, проте клуб Бундесліги побоюється запрошувати фахівця, який не володіє німецькою мовою.

Кандидатура екс-тренера "Манчестер Юнайтед" Жозе Моурінью також розглядалася в "Баварії", але президент клубу Улі Хенесс налаштований проти запрошення португальця.

"Баварія" звільнила хорвата Ніко Ковача з посади головного тренера 4 листопада після принизливої поразки від "Айнтрахта" у чемпіонаті Німеччини із рахунком 1:5.