Йованович відповіла на закиди щодо підтримки Порошенка

Екс-посол США в Україні Марі Йованович заперечує, що під час президентської кампанії в Україні підтримувала Петра Порошенка і виступала проти Володимира Зеленського

Про це йдеться в оприлюдненій стенограмі показань Йованович в комітеті з розвідки Палати представників США, передає CNN.

Під час слухань член Палати представників Марк Медоуз від Республіканської партії США заявив, що у американської делегації під час візиту в Україну склалося враження, що Йованович підтримувала колишнього президента Петра Порошенка.

Інший республіканець Джим Джордан зобразив Йованович як критика кандидата "реформатора" Володимира Зеленського, чия "кампанія була спрямована на те, щоб побороти корупцію".

Читайте також: Йованович: Луценку не подобались заклики посольства до очищення прокуратури

Йованович заперечила ці твердження, сказавши, що у неї не було особистого інтересу. Вона розповіла, що її місія в Україні полягала в достовірній оцінці політичної ситуації і представленні інтересів США.

"Я думала, що час Порошенка минув, тому що український народ був такий злий на нього, і що нам потрібно було докласти максимальних зусиль, щоб спрацюватися з Зеленським, щоб це були міцні двосторонні відносини", - заявила Йованович.

"Я думаю, ви знаєте, з консервативної точки зору, було багато людей, які думали, що ми знаємо Порошенка, що нам з ним зручно, і так далі", - додала вона.