Amnesty International визнала в'язнем сумління фігуранта "справи Хізб ут-Тахрір" Мустафаєва

Фігурант другої бахчисарайської "справи Хізб ут-Тахрір" та один з координаторів ГО "Кримська солідарність" Сервер Мустафаєв визнаний в'язнем сумління

Про це йдеться у повідомленні міжнародної правозахисної організації Amnesty International, зазначає Крим.Реалії.

"В першу чергу, це певний привід для того, щоб більш ретельно моніторити його процес. Увага з боку міжнародних представників до цього процесу. Докази сторони обвинувачення будуть піддані аналізу не тільки адвокатами, які беруть участь у справі, а й усім міжнародним співтовариством. І, звичайно, публічність – це один з інструментів захисту. Всі порушення у справі будуть систематизовані і доводитимуть одну єдину тезу: що кримські татари, що мусульмани в Криму – не терористи і їх переслідують виключно за активну громадянську позицію та їхні релігійні й національні переконання", – прокоментувала заяву Amnesty International адвокат Ліля Гемеджи.

На її думку, включення Сервера Мустафаєва до списку Amnesty International посприяє його звільненню.

"Тепер на всіх своїх міжнародних зустрічах і міжнародних контактах ми можемо передавати документи Amnesty International. Плюс це одна з форм реагування на незаконні переслідування. Я сподіваюся, що цей статус дозволить наблизити його звільнення, його возз'єднання з сім'єю і повернення на шлях правозахисної діяльності", – додала адвокат.