Ракицький оголосив про завершення кар'єри у збірній України

Футболіст російського "Зеніту" Ярослав Ракицький оголосив про завершення кар'єри у збірній України

Про це Ракицький повідомив у Instagram.

"Вітаю, збірну України, з виходом на Євро-2020, бажаю успіхів, хлопці, ви молодці, гра класна. 10 років тому я дебютував за головну команду, а сьогодні говорю "до побачення". Я йду зі збірної України. Я чекав виклик в команду протягом усього 2019 року", - написав Ракицький.

За словами колишнього захисника "Шахтаря", якого припинили викликати до збірної України після переходу до "Зеніта", причиною його рішення стали політичні причини.

"Великий футбол став великою політикою. Саме страхом керуються люди, які розсилають запрошення в національну команду. Не навичками футбольної майстерності ви апелюєте. Футбол поза політикою? Для мене було честю захищати збірну своєї країни, честь перемагати і доводити силу українців. Честь представляти кольори свого прапора на міжнародній арені", - запевнив Ракицький.

Також він подякував вболівальникам за підтримку та побажав збірній України перемог у майбутньому.

"Спасибі всім, хто підтримував і тим, хто не підтримував, ви заряджали бути ще сильніше. Я завжди бився на футбольному полі за перемогу для України. Бажаю тільки золотих нагород. Дякую", - підсумував Ракицький.

30-річний Ярослав Ракицький дебютував у збірній України від 10 жовтня 2009 року в матчі з Англією (1:0). Загалом він провів за національну команду 54 матчі, забив 4 голи і зробив 3 результативні передачі.

Останній матч у збірній 30-річний футболіст провів 16 жовтня 2018 року проти Чехії (1:0).

Читайте також: Чи має Ракицький грати за збірну України після переходу до "Зеніту"