У Міносвіти працюють над планом, як зробити освіту доступнішою для жителів ОРДЛО

МОН розробляє план щодо доступності освіти для людей на тимчасово окупованих територіях

Про це розповіла міністр освіти і науки Ганна Новосад, передає сайт уряду.

Пріоритетними завданнями міністерства стане збільшення можливостей для спрощеного вступу у ВНЗ дітей з окупованих територій, якісніша дистанційна шкільна освіта, розвиток програм психологічної допомоги для учнів на лінії розмежування та адаптації вступників з окупованих територій в українських закладах освіти.

"4 468 – стільки дітей з окупованих територій отримують українську шкільну освіту дистанційно. І ми могли б радіти з цієї цифри, бо за останні роки вона зросла десятикратно. Однак ми паралельно маємо зворотний зв’язок, що виявляє величезну кількість проблем у цьому процесі – від оплати праці вчителів до якісного доступу до Інтернету. І зараз ми працюємо над нашою політикою щодо окупованих територій, поєднуючи ці дані з постійним зворотним зв’язком", – зазначила Новосад.

Вона також підкреслила, що ця робота здійснюється у постійній співпраці з іншими міністерствами та місцевими органами влади, адже політика щодо тимчасово окупованих територій має бути комплексною.

Окремо  Новосад звернулася до міжнародних організацій та закликала їх активніше підтримувати українську освіту для громадян, що проживають на окупованих територіях.