Без тестування на тваринах: в Україні хочуть переписати правила виготовлення косметики, як у ЄС

Комітет Верховної Ради з питань екологічної політики та природокористування рекомендує уряду розробити та затвердити план заходів із впровадження технічного регламенту на косметичну продукцію

Про це пише Укрінформ з посиланням на відповідне рішення ухвалили членів комітету за результатами розгляду електронної петиції про заборону використання тварин при тестуванні косметичних засобів.

“Комітет запропонував Міністерству охорони здоров'я до 1 лютого 2020 року внести на затвердження Кабінетом міністрів України проєкт технічного регламенту про косметичну продукцію, яка відповідає Регламенту (ЄС) № 1223/2009 Європейського парламенту та Ради на косметичну продукцію, що розміщується на внутрішньому ринку ЄС. Кабінету міністрів України Комітет рекомендує розробити та затвердити план заходів із впровадження технічного регламенту на косметичну продукцію”, - йдеться у повідомленні.

До такого рішення члени комітету дійшли після розгляду електронної петиції про заборону використання тварин при тестуванні косметичних засобів, яка набрала 25338 голосів на підтримку.

Зазначається, що перелік альтернативних методів і об'єктів для використання замість експериментальних тварин розробляється та затверджується центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері освіти і науки.