Портнов назвався журналістом і поскаржився поліції на "Радіо Свобода": відкрито два кримінальні провадження

У Національній поліції підтвердили, що відкрили провадження за заявою ексзаступника голови Адміністрації президента Андрія Портнова про вчинення перешкоджання професійній діяльності журналістів і порушення недоторканності приватного життя

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Сьогодні вранці до слідчих Національної поліції України звернувся адвокат Андрія Портнова із заявою про те, що в період з 26 жовтня по 31 жовтня на території Печерського району Києва невстановлені особи здійснюють відносно Портнова незаконне збирання інформації. У заяві були викладені обставини, які заявник вважає порушенням його прав і порушенням чинного законодавства. Слідчі, як того вимагає Кримінальний процесуальний кодекс України, зокрема, стаття 214 КПК, внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за двома статтями Кримінального кодексу України – статтею 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) і статтею 182 (Порушення недоторканності приватного життя). Буде проведене досудове розслідування для того, щоб встановити всі обставини, викладені в цій заяві, і ухвалити кінцеве процесуальне рішення в цьому кримінальному провадженні", – повідомила речниця Нацполіції Оксана Блищик.

Андрій Портнов вказав у своєму телеграм-каналі, що поліція зареєструвала провадження "за фактом протиправних дій щодо мене функціонерами одіозного Радіо Свобода", навівши ті ж статті Кримінального кодексу, про які інформують у поліції.