"С14" виграла суд у журналістів, які назвали організацію "неонацистами"

Північний апеляційний господарський суд залишив чинним рішення, яке забороняє називати праворадикальну організацію "С14" "неонацистською групою"

Про це повідомляє видання "Ґрати".

Судовий розгляд між "С14" і "Громадським" почався в липні 2018 року, позов про захист честі, подав лідер "С14" Євген Карась. Причиною став твіт англомовної служби про затримання представниками С14 бразильського найманця "ДНР" Лусваргі від 4 травня 2018 року, в якому організацію назвали "неонацистська група".

"Позиція С14, що вони не є за своєю діяльністю, за характером своєї діяльності неонацистською групою. Вони є націоналістичною групою, але в жодному разі не неонацистською", - наполягав адвокат Віктор Мороз.

"Громадське" у відповідь заявило, що не допустило порушень. На їхню думку, журналісти реалізували право на оціночне судження, а раніше організацію "С14" називали "неонацистською" західна преса, англійський парламент й експерти.

Лідер "С14" Євген Карась, сказав, що коли "ГромадськеТБ" назвало його організацію неонацистською, це "зіграло на руку Росії". Карась також сказав суддям, що на засідання прийшли їхні соратники вірменської та кримськотатарської національності, і це підтверджує, що "С14" не є неонацистської організацією.