Джуліані з Луценком вели "кампанію брехні" проти Йованович, - чиновник Держдепу

Заступник помічника держсекретаря США у справах Європи і Євразії Джордж Кент заявив, що адвокат президента Дональда Трампа Руді Джуліані і колишній генпрокурор Юрій Луценко вели "кампанію брехні" проти експосла США в Україні Марі Йованович

Про це йдеться в стенограмі показань Кента, опублікованій комітетом розвідки Палати представників.

"Ці двоє знайшли один одного корисними", - сказав Кент про Луценка і Джуліані.

"Виходячи з того, що я знаю, Юрій Луценко як генеральний прокурор присягнувся помститися і надав інформацію Руді Джуліані в надії, що він поширить її і це призведе до її (Марі Йованович) відкликання", - сказав Кент.

Він розповів, що Луценко навіть зустрічався наодинці з Джуліані в Нью-Йорку, і його метою було "облити брудом" Йованович і самого Кента.

"Його твердження і звинувачення на адресу колишнього посла Йованович були безпідставні і не відповідали дійсності … Джуліані в той момент протягом декількох місяців проводив проти посла Йованович кампанію, повну брехливої і некоректної інформації", - заявив чиновник Держдепу.

За словами Кента, він сам також піддавався нападкам з боку Джуліані, проте високопоставлений співробітник Держдепартаменту наказав йому "не лізти на рожен".