Ердоган пригрозив відкрити мігрантам ворота в Європу

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган під час візиту до Угорщини пообіцяв "відкрити ворота" в Європу для мільйонів мігрантів, якщо Анкарі не буде надана додаткова міжнародна підтримка

Про це повідомляє AFP.

Свою погрозу він озвучив після переговорів з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, який в розпал міграційної кризи 2015 року відмовився прийняти прохачів притулку з країн Близького Сходу і Африки.

Ердоган закликав країни ЄС надати додаткову фінансову підтримку його плану зі створення "зони безпеки" на північному сході Сирії.

"Незалежно від того, чи буде підтримка, ми будемо продовжувати приймати наших гостей, але тільки до певного моменту. Якщо ми побачимо, що це не працює, як я вже говорив раніше, у нас не залишиться іншого вибору, окрім як відкрити ворота. Якщо ми відкриємо ворота, зрозуміло, куди вони підуть", - сказав Ердоган.

У березні 2016 року, щоб покласти край міграційній кризі, Туреччина і ЄС підписали угоду, за якою Анкара приймає у себе частину потоку біженців в обмін на багатомільярдну допомогу.

Домовленість закрила так званий балканський маршрут в Європу.