Польський антимонопольний орган оголосить "Газпрому" "найвищий штраф у своїй історії"

Управління захисту конкуренції і прав споживача Польщі (UOKiK) планує оголосити у п’ятницю про найвищий у своїй історії штраф у справі про будівництво газопроводу Nord Stream 2 (“Північний потік-2”)

Про це повідомляє польське видання Biznes Alert.

“UOKiK у запрошенні для журналістів анонсував, що на пресконференції буде оголошено останнє рішення голови UOKiK у справі щодо будівництва газопроводу "Північного потоку-2", а також найвищий штраф для компанії в історії UOKiK”,- йдеться у публікації.

Як зазначається, у травні 2018 року антимонопольний орган Польщі розпочав слідство у справі щодо можливої змови стосовно будівництва "Північного потоку-2".

Згідно з польськими законами, максимальний штраф, який UOKiK може накласти на компанію за порушення антимонопольного законодавства, може становити 10% від оборотів компанії у році перед ухваленням рішення про порушення прав конкуренції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що німецький Бундестаг хоче пом'якшити газову директиву Євросоюзу щодо трубопроводу "Північний потік-2". Однак під час голосування у четвер, 7 листопада, Бундестаг не зміг ухвалити потрібний законопроект. Ідею пом'якшення директиви підтримали 133 депутат з 355 необхідних. Засідання закрили і перенесли на 8 листопада.

Крім того, заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Качка заявив, що незважаючи на дії уряду Німеччини, Україна, Польща, а також країни Балтії знайдуть способи заблокувати будівництво "Північного потоку-2".