"На рівні нейрохірургії": Кулеба хоче змінити угоду про асоціацію з ЄС

Україна хоче переглянути умови угоди про асоціацію з ЄС, яка була підписана у 2014 році, аби “вона відповідала реаліям часу”

Про це заявив віце-прем’єр України з питань євроінтеграції Дмитро Кулеба, повідомляє DW.

"Ми дуже обережно, на рівні нейрохірургії, приводимо угоду у відповідність до реальності… Ми не хочемо розібрати угоду на деталі, а потім її знову складати, бо це надзвичайно складний процес з точки зору політичних ризиків. Ми будемо точково підходити по проблемних питань і їх вирішувати", - сказав Кулеба.

За словами Кулеби, наявна угода про асоціацію з Європейським Союзом, яка була підписана у 2014 році, потребує оновлення як в економічній, так і в політичній частині. Також Київ запропонує підписати нове доповнення, в якому йтиметься про захист персональних даних, боротьбу з корупцією та перетин кордону, до угоди в сфері юстиції. Це має спростити вихід українських виробників на ринок ЄС.

Віце-прем’єр повідомив, що зустріч представників України та Європейського Союзу та засідання Комітету асоціації відбудеться 18—19 листопада в Брюсселі, де обговорять усі аспекти торгівлі та можливі зміни до угоди.