Мільярдер Блумберг зареєструвався кандидатом у президенти США

Американський мільярдер Майкл Блумберг візьме участь у первинних президентських виборах від Демократичної партії

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Колишній мер Нью-Йорка Майкл Блумберг подав документи на реєстрацію кандидатом на первинні вибори Демократичної партії США в штаті Алабама. Мільярдер, який тричі обирався мером найбільшого міста країни, розглядає можливість взяти участь у виборах президента в 2020 році, але офіційно про своє рішення ще не заявляв.

77-річний Блумберг є засновником однойменного інформаційного агентства і одним із найбагатших людей у світі. Його статки складають $52,5 млрд. Він є одним із чотирьох політиків за всю історію Нью-Йорка, який 12 років перебував на своїй посаді. Двічі обирався як кандидат від республіканців, а потім – як незалежний кандидат.

На президентську посаду від Демократичної партії претендує рекордна кількість кандидатів. На праймеріз в Алабамі зареєстровані 17 людей, включно з Блумбергом. В опитуваннях лідирують троє: колишній віцепрезидент США Джо Байден, сенаторка від Массачусетса Елізабет Воррен і сенатор від штату Вермонт Берні Сандерс.

Як зазначає New York Times, можливий вступ Блумберга в перегони може позначитися, в першу чергу, на рейтингах Байдена, який розраховує на помірний електорат – на противагу лівим Сандерсу і Воррен.