Епіфаній відкрив храм на столичних Осокорках, спорудження якого зайняло 10 років

У суботу, 9 листопада 2019 року, предстоятель Православної церкви України (ПЦУ), митрополит Київський і всієї України Епіфаній звершив освячення храму на честь святого апостола Андрія Першозваного у Києві та очолив там першу літургію

Громада київських Осокорків витратила на будівництво храму понад 10 років, а хрести було освячено ще 2013-го року, передає Еспресо.TV з посиланням на пресслужбу ПЦУ.

Під час літургії Епіфанію співслужили архієпископ Вишгородський Агапіт, благочинний Лівого берега столиці протоієрей Павло Основенко, настоятель храму протоієрей Володимир Штогрин та запрошене духовенство. 

Наприкінці літургії Епіфаній виголосив проповідь, в якій привітав громаду з освяченням храму та розкрив значення цієї святині в житті парафіян.

"Сьогодні ми спільно звершили освячення престолу та храму на честь святого апостола Андрія Першозваного, який, за переданням, проповідував на цих Київських пагорбах і саме за його пророцтвом ми знаємо, що побудовано багато храмів, постало багато українських святинь. Саме наша Церква в своїй основі має проповідь святого апостола Андрія і його роль для нашої Церкви є досить великою", - сказав митрополит.

"Храм - місце зустрічі з Богом, найперше у молитві та у таїнствах, які звершуються саме у цьому посвяченому місці. Господь сказав: "Де двоє чи троє зібрані в ім’я Моє, там Я серед них". Тому всі ми збираємось в особливих посвячених місцях - храмах, де ми по-особливому відчуваємо присутність Божу та невидиму Божественну благодать, яка діє в нашому житті. Саме в храмі кожен має можливість отримати прощення гріхів від Бога, але для того, щоб отримати прощення від Господа, ми маємо прощати своїм ближнім", - наголосив Епіфаній.