У Макіївці через землетруси обвалилося перекриття в житловому будинку, - ЗМІ

У селищі Об'єднане, що перебуває в скалді тимчасово непідконтрольної українському уряду місті Макіївка (Донецька область), через безперервні підземні вибухи та викликані ними землетруси в неділю, 10 листопада 2019 року, сталося серйозне пошкодження один з житлових будинків

Про це в соціальних мережах повідомляють очевидці, передає Еспресо.TV з посиланням на DonPress.

"Терміново приїхало МНС, в якомусь з будинків впало перекриття", - пишуть макіївчани.

За словами місцевих жителів, поштовхи надалі тривають, й вони бояться, що постраждають інші будинки.

"З такими темпами, незабаром усі будинки заваляться", - зазначають учасники обговорень.

При цьому три години тому - близько 10:00 за Києвом був черговий поштовх. Можливо, він і спровокував руйнування. Поштовх був сильним, резонанс від нього був досить великим, зазначає видання.

"10:00 - поштовх. Й будинок як холодець довго гойдався. Резонанс від струсів збільшується. 49 квартал", - написали коментатори.

Довідка

Цієї осені в межах Макіївки стали дуже відчутними регулярні підземні поштовхи. Через це страждають будівлі, падають меблі, а населення перебуває в паніці.

Представники російських загарбників не називають причини подібного явища. 

За словами ж ватажка терористичної організації "ДНР" Дениса Пушиліна, для остаточних висновків "бракує даних, бракує свідчень".

8 листопада він відправив на 2-тижневе проживання до Макіївки трьох своїх "посадовців" - "депутата" "народної ради" Валерія Скороходова, "заввідділом" управління геомеханическими і технологічними процесами РАНІМІ ("Республіканського" академічного науково-дослідного і проектно-конструкторського інституту гірничої геології, геомеханіки, геофізики і маркшейдерської справи) Миколу Лобкова, який очолив спеціальну комісію зі встановлення причини підземних поштовхів в Макіївці, та "керівник" "державного комітету гірського і технічного нагляду" Володимир Цимбаленка.