Кремль: дати проведення нормандського саміту немає, потрібно дочекатися розведення сил

У Кремлі заявили, що дата проведення зустрічі лідерів нормандської четвірки як і раніше не визначена, і закликали дочекатися "повного розведення сил на Донбасі"

"Дати нормандського саміту як і раніше немає. Давайте дочекаємося все-таки завершення (розведення сил)", - цитує Пєскова Інтерфакс-Україна.

Разом з тим, посол Франції в Україні Етьєн де Понсен також заявив, що дати зустрічі лідерів нормандського формату все ще немає, незважаючи на виконання Україною необхідних умов.

"Зараз розведення сил вже здійснено, воно було проведено на вихідних. обидві умови (для зустрічі нормандської четвірки - Ред.) були виконані, так що ми чекаємо проведення саміту. Поки немає підтвердження дат. Ми все ще працюємо над тим, щоб провести таку зустріч в кінці листопада", - сказав посол Франції.

Говорячи про можливий візит президента Франції до України, Понсен зазначив, що посольство поки не веде підготовку такого візиту.

Раніше в українських ЗМІ в якості можливої дати проведення саміту нормандскої четвірки називали 24 або 26 листопада.

Очільник МЗС України Вадим Пристайко також заявив, що нормандський саміт може відбутися в листопаді, вже є попередня дата, на яку, проте, погодилися ще не всі учасники.

РФ назвала умовою для проведення нормандськоъ зустрічі розведення сил та засобів на Донбасі.

Розведення вже відбулося у Золотому, а 9 листопада стартувало у Петрівському.