Військова прокуратура: посадовці Міноборони завдали державі збитків на 173 млн грн

Військова прокуратура заявила, що внаслідок порушення закону чиновниками Міноборони під час закупівлі засобів зв’язку держава зазнала збитків на 173 млн грн

Про це повідомляє прес-служба Головної військової прокуратури.

“Головною військовою прокуратурою зареєстровано кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 2. ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України”, - йдеться у повідомленні.

За даними слідчих, працівники міністерства оборони України у 2017 році під час закупівлі засобів зв’язку іноземного виробництва для потреб оборони у контракті не передбачили обов’язкової умови щодо одержання Україною компенсацій на понад 173 млн грн.

"Вказані дії є порушенням вимог закону України "Про державне оборонне замовлення" та порядку укладання компенсаційних (офсетних) договорів і видів компенсацій, що можуть надаватися за цими договорами, затвердженого постановою Кабінету міністрів України. При зазначених обставинах службові особи Міноборони діяли всупереч інтересам держави та ймовірно з метою одержання неправомірної вигоди одним із спецекспортерів", - зазначили в прокуратурі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні доручено Національному антикорупційному бюро України.