Напад на ветерана АТО з дружиною: поліція затримала підозрюваних, розслідують замах на вбивство

Столична поліція затримала підозрюваних у побитті ветерана АТО Ігоря Панова та його дружини, які внаслідок нападу наразі перебувають у комі

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Напад кваліфіковано як спробу вбивства.

"Поліцейські Києва затримали підозрюваних у побитті подружжя. ... Розпочато кримінальне провадження за фактом замаху на умисне вбивство", - йдеться у повідомленні.

Напад було скоєно у під’їзді будинку на вул. Академіка Кіпріанова. За даними поліції, нападники - син постраждалої та його товариш - молодики 1989 та 1990 років народження.

"Ми встановили, що вчора ввечері між сином та матір’ю у телефонній розмові виник конфлікт. Відтак хлопець приїхав до помешкання, де вона проживала. Під час чергової сварки він намагався її побити, тож за жінку вступився його вітчим. Згодом пасинок покликав свого друга, із яким і нанесли подружжю тілесні ушкодження та втекли", - розповів начальник Святошинського управління поліції Сергій Чернишев.

Нападникам загрожує від 10 років ув'язнення до довічного позбавленням волі.

"За даним фактом слідчим відділом Святошинського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавленням волі",- додав Чернишев.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Києві жорстоко побили ветерана АТО Ігоря Панова (позивний "Хан") та його дружину - їх знайшли в під'їзді їхнього будинку з проломленими головами.