Україна домагатиметься повернення Мазура додому, - Дещиця

Посол України в Польщі Андрій Дещиця заявив, що звільнення ветерана АТО Ігоря Мазура з-під арешту - це тільки половина шляху

У коментарі Радіо Свобода посол Дещиця казав, що далі українські дипломати будуть боротися за повернення Мазура в Україну. 

"Далі за нами клопітка робота і боротьба за те, щоб Ігор повернувся в Україну, і щоб Росія перестала використовувати інструмент Інтерполу для пошуку тих людей, які їй невигідні або які є її ворогами. Це невеличка, проміжна перемога. Це, власне, спільними зусиллями нам вдалося отримати таку невеличку перемогу", - каже посол.

На сьогодні невідома дата проведення першого судового засідання у справі по суті.

"Це залежатиме від знайомства зі справою польських правоохоронних органів. Ми будемо робити все можливе, щоб воно відбулося якнайшвидше і цю справу закрити якнайшвидше. Я радий, що Ігор є на волі, що він у безпеці в генеральному консульстві у Любліні і наші консули ним опікуватимуться і надаватимуть всіляку допомогу", - зазначив Дещиця.

До завершення судового процесу про екстрадицію українця в Росію або відмову в ній Ігор Мазур буде перебувати в Польщі на поруках генконсула України в Любліні Василя Павлюка.