Ялтинський суд визнав незаконними документи, за якими блогер Гайворонський отримав російське громадянство

Підконтрольний окупантам міський суд Ялти вирішив визнати незаконними документи, за якими блогеру і журналісту Євгену Гайворонському видали паспорт громадянина РФ

Про це повідомляє Крим.Реалії.

Як повідомив Гайворонський, анулювати паспорт вимагала поліція. При цьому блогер стверджує, що 27 березня сам подав заяву про анулювання свого російський паспорт.

ВІн пояснив це тим, що "анексією Криму Росія порушила п.4 ст.15 Конституції Росії про верховенство міжнародного права над внутрішнім і порушила Будапештський меморандум, за яким Росія – гарант територіальної цілісності України, включно з Кримом і Донбасом".

"І те, що за ФЗ-62 про громадянство немає підстав вважати кримчан росіянами. Росії хвороблива така відмова, і вони вже в червні і серпні силами МВС і Слідкомом Криму вирішили мене позбавити громадянства за «підробку документів», хоча я раніше зажадав анулювати паспорт Росії. Цікаво, що на суд не з'явився ключовий свідок – юрист Стасюк, який масово виготовляв документи для паспортів Росії. Я зажадав на суді притягти до відповідальності ФМС і ФСБ за недбалість і сприяння в масовій незаконній паспортизації Криму. Рішення ще не набрало чинності", – повідомив Гайворонський.

Українська влада не визнає російські паспорти, видані жителям окупованого Донбасу і анексованого Криму.