Закон про продаж чи скоріше дерибан землі буде на шкоду Україні, - Княжицький

Народний депутат Микола Княжицький вважає, що законопроєкт Зеленського є популістським

Про це він розповів в кулуарах Ради, передає Еспресо.TV.

""Слуга народу" хоче роздати українські землі не зрозуміло, кому у величезних обсягах. Очевидно, ми не підтримуємо такі законопроєкти. Так, ми за ринок землі, так, ми за те, щоб він був відкритим, але ми за те, щоб кожен громадянин, який хоче продати землю, за законом, гарантовано, отримав за це нормальну суму, ми за те, щоб фермер, який хоче працювати на землі, отримав підтримку держави і пріоритет в покупці землі", - зазначив нардеп.

Він додав, що "Європейська солідарність" не голосуватиме за таку реформу. 

"Ми за те, щоб люди невідомі не скупили землю величезними шматками і не стали, щоб декілька власників не було у всієї землі, за якими можуть бути і російські кошти. Очевидно, таку реформу, ми підтримувати не будемо, справедливий ринок землі, ми б підтримали. Ми весь час готові подати власні законопроєкти, бо вважаємо, що земля мати бути товаром. В такій ситуації, якій зараз є, ми голосувати не будемо. Непродуманий закон про приватизацію чи скоріше дерибан землі, буде на шкоду Україні. Про це говорять і наші європейські партнери", - сказав Княжицький.

Він розкритикував президентський законопроєкт.

"Закон Зеленського - це популістський закон. Якщо продавати землю в великих об'ємах - це значить подарувати її олігархам. Ми не вважаємо, що потрібно закривати іноземні інвестиції, але ми не можемо продавати землю такими великими шматками. Земля має продаватися фермерам і громадянам, які є власниками цих земель в першу чергу. Вони мають мати пріоритет. Якщо зайде фермер, який зробить спільне підриємство на свої 200-300 га разом з якимось європейським партнером, це буде все одно краще ніж олігарх, який скупить всю землю. Цього ми звичайно допускати не будемо." - підсумував нардеп.