Княжицький: Провладний закон про землю дозволяє Росії скупити всю Україну

Сьогодні Верховна Рада проголосувала у першому читанні закон про землю, який може сприяти скуповуванню українських земель росіянами.

Про це заявив у кулуарах парламенту народний депутат з фракції «ЄС» Микола Княжицький, передає Еспресо.  
 
"Сьогодні у першому читанні прийнято ганебний закон про продаж України дешево. Депутати проголосували закон про землю не за європейською моделлю, а популістський закон, який немає нічого спільного із захистом фермерства. У законі пропонується розпродати землю будь-кому і у величезних обсягах" - заявив Микола Княжицький.
 
За його словами, в більшості європейських країн є чіткі регулятори, які не дозволяють скуповувати землю в таких масштабах як у нас. Є контроль за тим, як буде використовувати землю той, хто її купить, і контроль за тим, за які кошти вона купується.
 
"У нас прийнятий закон, згідно з яким, коштами не зрозумілого походження, людям з будь-яким громадянством можна скуповувати землю до 200 тис га, а якщо така особа 2 компанії зареєструвала, то й 400 тис. га зможе купити. Прийдуть росіяни і скуплять всі прикордонні і стратегічні землі, навіть війни не потрібно робити. Цей закон веде до знищення України і кожен, хто проголосував за нього є зрадником України і її майбутнього", - переконує народний обранець.
 
"Згадую більшовиків, які кричали про «землю народу». Народ її отримав. На Соловках і в могилах Голодомору" - відзначив Княжицький.