Депутат від "Слуги народу" хоче створити спеціальний орган для регулювання ринку азартних ігор

Така норма закладена в законопроекті Тараса Тарасенко, депутата партії "Слуга народу"

Його проект закону 2285-4 "Про державне регулювання ігор на гроші в Україні" був зареєстрований 6 листопада. Свою позицію він відстоював під час круглого столу на тему "Яким бути чи не бути гральному бізнесу в Україні?", організованого Українським Інститутом Майбутнього.

"Потрібно створювати зовсім новий орган, який буде здійснювати контроль за діяльністю ігрового бізнесу. Я розумію, що в 2009 році грального бізнесу у нас в державі не було, а спеціалістів фахових, які б могли забезпечити такий контроль, наразі не буде достатньо. Можливо, можна скористатися досвідом іноземців в такому випадку, проте, чи забезпечить Міністерство юстиції такий нагляд? Я не впевнений. Тому вважаю, що саме окремий спеціалізований орган потрібен для забезпечення такого нагляду", - заявив депутат. 

З ним, проте, не згоден експерт програми реформування правоохоронної і судової систем Українського Інституту Майбутнього Олександр Чебаненко. Він вважає, що запровадження окремого контролюючого органу на даному етапі буде передчасним і створить перешкоди для якісного проведення реформи азартних ігор.

"Ми вважаємо, що на даному етапі функціонування цього бізнесу треба задіяти чинні, а також заново створені органи, як Мінюст, БФР, а створення нових органів, яким надається повноваження силових, на даному етапі є передчасними", - заявив Олександр Чебаненко.

Раніше повідомлялося, що у Верховній Раді для розгляду на поточному тижні зареєстровано 8 проектів законів на тему легалізації грального бізнесу. Експерти вбачають у цьому бажання влади провести реформу будь-якою ціною в інтересах певних гравців.

Тим часом, українці не підтримують можливу легалізацію азартних ігор. 60% населення висловилося проти.