ОБСЄ підтвердила завершення розведення сил у Петрівському

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ підтвердила завершення процесу розведення сил в районі Петрівського Донецької області

Про це повідомляє прес-служба ОБСЄ.

"13 листопада СММ отримала дві вербальні ноти від міністерства закордонних справ України, в одній із яких повідомлялося про те, що Збройні сили України завершили відведення сил і засобів із погодженої ділянки розведення в районі Петрівського", - йдеться у повідомленні.

За даними ОБСЄ, з початку розведення сил 9 листопада бойовики окупаційних військ також почали залишати свої позиції та виходити за межі ділянки розведення.

Крім того, МЗС України повідомило спостерігачам про готовність української сторони демонтувати укріплення на ділянці розведення сил.

"У другій вербальній ноті міністерства закордонних справ України та в згаданому листі від збройних формувань також викладено повідомлення про готовність розпочати демонтаж фортифікаційних споруд та інших об’єктів військового призначення з ділянки розведення, а також вихідну інформацію та географічні координати згаданих фортифікаційних споруд та інших об’єктів військового призначення", - йдеться у повідомленні.