Трамп переймався розслідуванням щодо Байдена більше, ніж Україною, - Тейлор

Президент США Дональд Трамп більше зацікавлений у розслідуванні в Україні щодо свого потенційно головного конкурента на майбутніх виборах 2020 року Джо Байдена, аніж у самій Україні

Про це заявив тимчасово повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор у Конгресі під час публічних слухань щодо імпічменту Трампу, передає Independent.

"Минулої п'ятниці один з моїх співробітників розповів мені про події, які відбулися 26 липня. Поки посол (Курт) Волкер і я відвідали фронт на Донбасі, цей член мого штабу супроводжував посла (США у ЄС) Сондленда. Посол Сондленд зустрівся з (Андрієм) Єрмаком", - заявив Тейлор.

Повірений у справах США продовжив, описавши телефонний дзвінок, в ході якого Трамп голосно говорив:

"Після цієї зустрічі у присутності моїх співробітників в ресторані посол Сондленд подзвонив президенту Трампу і розповів йому про свої зустрічі в Києві. Співробітник мого штату міг чути по телефону президента Трампа, який питав посла Сондленда про "розслідуваннях". Посол Сондленд сказав президенту Трампу, що українці готові рухатися вперед".

Потім Тейлор вказав, що його співробітник запитав Сондленда, що президент думає про Україну, і йому сказали, що Трамп, схоже, більше зацікавлений у впливі на розслідування, яке може провести ця країна, аніж у самій країні.

"Посол Сондленд відповів, що президент Трамп більше піклується про розслідування Байдена, на які наполягав (Руді) Джуліані", - сказав дипломат.