Шпигуни РФ могли перехопити розмову Трампа про Україну, - CNN

Розмову між президентом Дональдом Трампом і послом США в ЄС, в якій порушили питання необхідності проведення Україною "розслідувань", могли слухати російські розвідники

Про це розповів в інтерв'ю CNN екс-офіцер ЦРУ Марк Полімеропулос.

"Якщо це все правда (заява Вільяма Тейлора - ред.), телефонна розмова між послом Сондлендом та президентом Трампом є грубим порушенням традиційних практик контррозвідки, про що всім представникам апарату національної безпеки — включаючи послів, які отримали політичне призначення, таким як Сондленд, постійно нагадується», — наголосив колишній співробітник Центрального розвідуправління США.

Він підкреслив, що ця розмова могла прослуховуватися багатьма іноземними розвідками, в тому числі російською.

"Я не можу пригадати за свою кар'єру, щоби посол у такому інтенсивному контррозвідувальному середовищі, як Київ, проводив би таку незахищену розмову з чинним президентом. Цього просто не повинно було статися", - заявив він.

Телефонна розмова Трампа з Гордоном Сондлендом, яка відбулася 26 липня - наступного дня після дзвінка Трампа Зеленському, вперше спливла в свідченнях в.о. посла США в Україні Вільяма Тейлора.

Тейлор розповів, що його помічник почув телефонну розмову, в якій Трамп запитав Сондленда про "розслідування". На що отримав відповідь, що Україна готова "йти вперед".