Я не бачу жодних механізмів, щоб стримати моє потрапляння в парламент, - В'ятрович

Ексглава УІНП та кандидат в депутати Володимир В'ятрович прокоментував ситуацію з набуттям мандата народного обранця

Про це він сказав у програмі "Червона лінія з Сергієм Висоцьким" на Еспресо.TV.
 
"По-перше, треба розуміти, що саме з середовища "Слуги народу" окремі депутати заявляли про неможливість мого потрапляння до парламенту. Це протягом цього сесійного тижня звучало неодноразово, по-
друге, я не бачу, які технічні могли бути проблеми, зважаючи на те, що вчора була постанова ЦВК, яка була відправлена до Ради і Верховна Рада отримала цю постанову. Все, що залишалось, це рішенням голови
Верховної Ради пана Разумкова оголосити про мою присягу. На жаль, цього не було зроблено з дуже дивним поясненням, що нібито документ і досі не отримали попри те, що ці документи є. А потім ми отримали певне пояснення, чому це відбувається, потім стало відомо про судовий позов, який зараз фактично заблокував моє депутатство", - сказав В'ятрович.
 
Він припустив, що певні депутати з "Слуги народу" співпрацюють з російськими силами.

"Найважливіше, що я можу припустити, насправді мені здається, що моєї появи у парламенті не хочуть в першу чергу проросійські кремлівські сили, і, на жаль, є підстави говорити, що частина з депутатів, пов'язаних із "Слугою Народу" є тими, хто активно співпрацює з проросійськими силами. Зважаючи, на якусь відсутню позицію в національних питаннях. Цілком можливо, що Росія може їх використовувати. включно із використанням одіозних юристів. Але б нічого цього б не було, якби сьогодні згідно з чинним законодавством відбулася моя присяга. Через це не поєднати ці дві події важко," - додав депутат.

Він додав, що набуття мандату - це справа часу. 

"Я не бачу жодних механізмів, щоб стримати моє потрапляння в парламент, мова йде про затримку в часі. Навіщо вона потрібна мені важко пояснити", - підсумував В'ятрович.