Йованович звинуватила у своєму відстороненні "корумпованих українців"

Екс-посол США в Україні Марі Йованович вважає, що "українці, які хотіла грати за корумпованими правилами", намагались змістити її з посади.

Про це вона заявила 15 листопада під час відкритих слухань щодо імпічменту президента Трампа. 

"Допомога США у боротьбі з корупцією залишається важливим приорітетом із часів, коли була Революція Гідності. На жаль, як показали останні місяці, не всі українці вітають боротьбу з корупцією, тому, напевно, не було нічого дивного, коли боротьба з корупцією заважає владі і прибуткам, українці прагнуть грати за чинними правилами корупції, зроблять все можливе, щоб позбутися мене. Вони були успішними в тому, щоб організувати відсторонення американського посла", - сказала вона.

Крім того, колишній посол США в Україні наголосила, що ситуація, коли сусідні країни маніпулюють американським урядом, є вигідною лише для авторитарних правителів. І, як приклад, назвала президента РФ Володимира Путіна.

"Як наша система могла дати збій? Як так сталося, що іноземні корумповані інтереси зуміли маніпулювати нашим урядом? Інтереси якої країни задовільняються, коли таке стається? Такі дії і поведінка підривають інтереси США, створює ризики для наших друзів і розширює поле для авторитарних правителів, автократів таких як президент Путін", - сказала Йованович.