Герус прокоментував підозру Ляшку та анонсував заощадження на електроенергії 2 млрд грн на місяць

Нардеп від "Слуги народу", голова комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус заявив, що екснардеп Олег Ляшко "впевнено іде" до судимості за ч. 2 ст. 346 Кримінального кодексу України (насильницькі дії щодо державного діяча)

Про це Герус написав у Facebook.

"Сьогодні одному двічі судимому безробітному громадянину, який несе шкоду та небезпеку суспільству, вручили підозру. І цей громадянин впевнено іде до своєї третьої судимості за ст. 346 ч. 2 КК України (від 4 до 7 років). Окремий привіт охоронцю двічі судимого громадянина Степанюку Євгену Миколайовичу - він також цілеспрямовано прямує до своєї судимості. Якщо ти охоронець, то охороняй. Але не виступай стороною конфлікту, збільшуючу чисельну перевагу своєму неадекватному начальнику", - написав Герус.

Нардеп також виступив на захист купівлі електроенергії у Росії та спрогнозував заощадження на електроенергії 2 млрд грн на місяць.

"Ціна електроенергії у листопаді на 20% нижча, аніж у липні-серпні. Ринок демонополізується, олігархічна рента, яку сплачує вся країна, зменшується. Імпорт електроенергії із РФ складає від 18 МВт (вночі) до 102 МВт (вдень), що при нашому споживанні 14 000 МВт - 19 000 МВт складає від 0,13% до 0,54% нашого споживання. ... Сукупна економія складе понад 2 млрд грн у місяць", - написав Герус.