Главу Укрексімбанку Гриценка відпустили під заставу в 3 млн грн

Печерський районний суд міста Києва відпустив із зали суду главу Укрексімбанку Олександра Гриценка з вимогою протягом п'яти днів внести заставу в розмірі 3 млн грн.

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Суд відмовив прокурорам і не став брати під варту Гриценка. Голову Укрексімбанку зобов’язали внести заставу у майже 3 (2,999) мільйони гривень упродовж 5 днів.

Рішення прокоментували адвокати Гриценка.

"Ми її внесемо (заставу - ред.) протягом 5 робочих днів, клієнт звільнений, він повернеться сьогодні додому до дітей. Ми зобов'язані ходити на кожен допит слідчих, здається, здати паспорти, ми будемо виконувати всі обов'язки, укладені на нас ухвалою, без жодних претензій", - сказав адвокат Дьомін.

Захист не виключає подачу апеляції з боку прокурорів.

"Ми не виключаємо, що прокуратура буде незадоволена цим рішенням і оскаржить його в Апеляційному суді. Таке теж можливо, ми не знаємо їх планів. Ми готові, ми взагалі вважаємо, що людину треба було звільнити. Це був певний компроміс, суддя розуміє. І те, що повернення кредиту - це не збитки, а зворотнє", - сказав захисник Гриценка.

Адвокат зазнчив. що суд пропустив цілу групу запобіжних заходів у сторону пом'якшення.

"Є прокуратура, у якої своя думка. Є захисники і судова перевірка. Тобто факти, викладені у клопотанні про застосування запобіжного заходу, враховуючи, що прокуратура просила виключно тримання під вартою і зазначала про можливість застави як альтернативу. Суддя вибрав запобіжний захід, який, набагато м'якіший, ніж тримання під вартою,  тобто пропустивши домашній арешт, цілодобовий домашній арешт, нічний домашній арешт і дійшовши, саме до просто застави", - сказав Дьомін.