Порошенко про підозру від ДБР: мета - залякати і зупинити боротьбу за євроатлантичне майбутнє

П'ятий президент України Петро Порошенко повернувся до України з Туреччини та прокоментував оголошення йому Державним бюро розслідувань підозри у захопленні державної влади, назвавши її спробою залякування

Про це повідомляє Еспресо.TV.

"Чув про феєрічну дурість, яку оприлюднив агонізуючий голова ДБР. Я оскільки знаходився з візитом до Турецької Республіки вимушений був скасувати кілька зустрічей і негайно повернутися в Україну. Повернутися, щоб продемонструвати, що вони нікого не залякають і нічого не вийде. Повернутися для того, щоб чітко наголосити, що ця справа навіть не для студента-першокурсника, не для юридичної громадськості. Це справа, з якої абсолютно кури сміються. Бо звинувачувати п'ятого президента України в захопленні державної влади... Може вони мають на увазі часи Януковича і пан Труба разом із паном Портновим вирішив позахищати Януковича?" - сказав Порошенко.

П'ятий президент України наголосив, що отримав владу в результаті визнаних демократичними виборів і працював, не порушуючи українські закони.

"Я хочу наголосити, що я був обраний у результаті всенародних виборів, які були визнані зразковими, і, незважаючи на те, що протягом свого президентства мені доводилося вирішувати надскладніші питання, ми знаходили можливість жодного разу жодної краплинки не порушувати українське законодавство. Хто в тому зацікавлений? Звичайно, пан Труба є лише виконавцем. Замовником є колишня команда Януковича, яка дуже часто з'являється зараз не тільки у своїх Telegram-каналах, а і в органах влади. Але важливо знайти замовників і організаторів цієї провокації. Мета її - залякати нашу команду, зупинити нашу боротьбу за європейське і євроатлантичне майбутнє України. Я хочу наголосити: нічого у вас не вийде", - підсумував Порошенко.