"Джуліані цікавився, чи є тут наша підслідність", - Луценко про заяви Байдена щодо зміни генпрокурора

Колишній генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що не бачив юрисдикції України у питаннях можливого тиску Джозефа Байдена на українських високопосадовців

Про це Луценко заявив в інтерв'ю "Українській правді".

Луценко розповів як під час зустрічі з адвокатом Трампа Рудольфом Джуліані йому показали відео, на якому ексвіцепрезидент Джо Байден розповідав, що може легко вирішувати справи в Україні. Зокрема, йшлося про те, що Байден вимагав відставки генерального прокурора України.

"Джуліані мене питав, цікавився, чи є тут наша підслідність. Я і відповів: ні. Якщо це є, то це має бути справа, порушена у вас щодо вашого чиновника. А далі вступає міжнародна правова допомога", - сказав Луценко.

За його словами, у рамках цієї справи Америка чи будь-яка інша країна має два варіанти дій: надіслати запит або створити спільну слідчу групу JIT – Joint Investigation Team.

"І тоді вся наша інформація стає спільною інформацією, вся ваша інформація також стає спільною інформацією. І це набагато швидше і ефективніше. Але української юрисдикції я тут не бачу", - додав ексгенпрокурор.