Луценко розповів, що відмовив Порошенку і Зеленському в арешті телеканалів

П’ятий президент Петро Порошенко та чинний глава держави Володимир Зеленський просили тоді ще генерального прокурора Юрія Луценка арештувати різні телеканали, проте він їм відмовив

Про це Юрій Луценко розповів у інтерв’ю УП.

"Я відмовив уже двом президентам, наприклад, у арешті телеканалів", – сказав він.

Ексголова ГПУ відмовився уточнити, про які канали йде мова.

"Я думаю, що все добре, тому який сенс робити рекламу каналам? З моєї точки зору, будь-які наїзди, тим більше арешти, зміни власників, передача управління крупних телеканалів, інакше як за державною зрадою є неможливим", – розповів він.

На питання журналіста, чи хотів Порошенко арешту каналу "1+1", а Володимир Зеленський – "112 Україна" Луценко відповів: "Рома, ти вже на півдорозі до генпрокурора. Розумієш майже правильно, залишилося лише відновити закон про те, що генпрокурором можна бути без юридичної освіти".

Крім того,він сказав, вибори були мобілізовані штучною ненавистю до Петра Порошенка з боку "1+1" на базі існуючої реальної бідності і втоми від війни.

"І в тому, що "1+1" зайняв таку позицію, є вина й самого Порошенка. У нього були, скажімо так, дії, які дали Коломойському моральне право так вчиняти. Скільки б не підтримували інші канали Порошенка, ніщо не замінить "1+1", який є базовим телеканалом для "помаранчевого" виборця", – пояснив він.