"Кличте мене Робін Гудом": у Стамбулі анонім сплатив борги бідних у магазині й залишив конверти з грошима

Бідні райони Стамбула відвідав анонімний благодійник, який розплачувався з боргами в продуктових магазинах і залишав конверти з готівкою на порозі будинку

Зміст

Про це повідомляє The Guardian.

Минулого тижня жителі Тузли, району суднобудування, в основному робітничого класу, що знаходиться в азіатській частині міста, дізнались, що їх рахунки за покупки в декількох продуктових магазинах були оплачені невідомим благодійником.

"Хтось прийшов і попросив мене показати йому зошит, в який я записую борги клієнтів. Було 4 людини з великими боргами, і я сказав йому, де вони живуть. Він знову повернувся після розмови з ними і оплатив усі борги. Я також дізнався, що він дав додаткові гроші цим сім'ям", - сказав власник одного з магазинів.

"Я запитав його, як його звуть, і він сказав мені: "Просто клич мене Робін Гуд", - додав підприємець.

За словами іншого підприємця в Тузлі, анонімний благодійний сказав йому, що хоче заплатили борги тих, хто не може собі цього дозволити.

Вважається, що той же благодійник залишив й іншим малозабезпеченим родинам конверти з 1000 лір (приблизно $175) в інших робочих кварталах по всьому місту в березні, коли вартість продуктів харчування досягла піку, і виплатив 25 000 лір ($4370) боргів продуктового магазину в якості подарунка у червні.