В Харкові та Дніпрі відбулись лекції в рамках проєкту "Четверта влада: вплив, виклики, відповідальність"

12-13 листопада, в рамках проєкту "Четверта влада: вплив, виклики, відповідальність" відбулася відкрита лекція українського журналіста і публіциста Віталія Портникова для студентів двох вишів у Харкові і Дніпрі

Першою відбулась лекція для студентів Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна. Другою була лекція для студентів Дніпровського Національного університету імені Олеся Гончара. Обидва заходи мали великий успіх у глядачів та проходили за відсутності вільних місць у лекторіях. Більш як 110 слухачів у Харкові та більш як 120 слухачів у Дніпрі - це переважно студенти, разом з викладачами цих університетів, представники ЗМІ та представниками ромадянського суспільства. 

Основна ціль лекцій - підвищення якості, об'єктивності, незаангажованості медіа-контенту і, як наслідок, підвищення рівня критичного мислення та об'єктивності оцінок українцями інформації та подій. Суспільство має бути добре поінформоване про події в країні та світі, і отримана інформація має бути максимально чесною, справедливою, без викривлення інформації. Довіра громадськості повинна бути пріоритетним напрямком в роботі медіа.

На базі лекції буде виготовлено телеверсію , яку буде показано в ефірі медійного партнера проекту - телеканалу Еспресо.

Наступна лекція буде проводитися в місті Вінниця. Це буде передостання лекція в рамках проекту, тоді як остання відбудеться у Києві. 

Захід організовувався ГО "Всеукраїнський демократичний форум", за підтримки Фонду розвитку ЗМІ посольства США в Україні. Організаційними партнерами виступили  - Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна та  Дніпровський Національний університет імені Олеся Гончара. . Медіапартнер заходу - телеканал Еспресо.  

Фото: харківська фотографиня Вікторія Якименко.