Via Carpatia & Turcoffee

Міжнародний форум "VIA CARPATIA" в смт Верховина, Івано-Франківська обл. - одна з найбільших культурних та суспільно-політичних подій в Україні

В колі діалогу лідери громадської думки з України: Петро та Марина Порошенко, Андрій Парубій, Микола Мовчан, Микола Княжицький, Віталій Портников, Іван  Малкович, Сергій Жадан, Вахтанг Кіпіані і ін., та Європи: Angele Postolle, Emmanuel Mingasson, Petras Austrevicius, Marek Rzasa, Ben Christian Hell, Марюс Януконіс шукали шляхи вирішення найгостріших проблем сьогодення під час конференції "Коло Вінценза: Україна на переломі".

Серед тем дискусій, зокрема, було питання виробного процесу в Україні та Європі, протидії збройній агресії, підтримки місцевого розвитку в Карпатському регіоні та збереження Карпат, культурні обміни тощо, а також спеціальна подія – церемонія вручення премії імені Станіслава Вінценза "За гуманістичне служіння та внесок у розвиток регіонів", що була заснована на Форумі 2018 року. Конференція проходила в нетиповій атмосфері в напіввідкритому просторі на тлі Карпатських гір.

Трансляція конференції забезпечувалася телевізійним каналом "Еспресо", а доповнило це все багата культурно-мистецька програма та кавобрейки від Turcoffee. Учасники форуму були приємно здивовані справжнім смаком кави по-турецьки, яка якісно, легко та швидко готувалася на професійних ексклюзивних турецьких кавомашинах Arzum Okka.

Ініціатор Форуму - народний депутат, голова комітету ВР з питань духовності та культури, співголова спільної комісії України та Європейського Союза за моніторингом виконання угоди про Асоціацію - Микола Княжицький.

Ініціатор форуму - Микола Княжицький