Євро-2020: екстренер "Барселони" повернувся до збірної Іспанії

Колишній головний тренер "Барселони" Луїс Енріке знову очолив збірну Іспанії з футболу та повезе її на Євро-2020

Про це повідомляє Sport.es.

Про призначення Луїса Енріке повідомив президент Федерації футболу Іспанії Луїс Рубіалес.

"Важливо, щоб ви знали правду. Давайте розповімо про те, що трапилося. Сьогодні ми можемо підтвердити, що Луїс Енріке повертається в збірну. 19 червня ми познайомилися з Роберто Морено. У той день ми підписали контракт, в якому було ясно зазначено, що якщо Луїс Енріке зможе повернутися, він повернеться на пост головного тренера збірної. Тут ніхто не може почувати себе обманутим" сказав Рубіалес Sport.es.

Луїс Енріке залишив збірну Іспанії у зв'язку з проблемами зі здоров'ям доньки, яка в підсумку померла у вересні 2019 року.

Збірна Іспанія під керівництвом Роберто Морено гарантувала собі вихід у фінальну частину чемпіонату Європи року ще в середині жовтня. Морено присвятив вихід національної команди на Євро-2020 Луїсу Енріке.

Луїс Енріке у 2014-2017 роках тренував "Барселону" та здобув з нею 9 трофеїв. Зокрема - виграв Лігу чемпіонів, Суперкубок УЄФА, клубний чемпіонат світу та двічі став переможцем чемпіонату Іспанії.

Луїс Енріке розпочав тренерську кар'єру у другій команді "Барселони", також очолював італійську "Рому" та іспанську "Сельту".