Україна готує вимогу до РФ щодо компенсації збитків у понад мільярд гривень

Вартість державного майна, яке було закріплене за філіями Адміністрації морських портів та незаконно привласнене самопроголошеною владою Криму, складає понад 1,24 млрд грн

Про це повідомляється на офіційному сайті держпідприємства.

У АМПУ зазначають, що це вже другий шлях, який використовує компанія для отримання відшкодувань від збитків, пов'язаних з анексією. Раніше підприємство надало інформацію про збитки міністерству юстиції України для подачі позову в Європейський суд з прав людини.

«Цього разу ми використовуємо положення Угоди про заохочення та взаємний захист інвестицій. Перший крок – це направлення вимог щодо компенсації збитків безпосередньо до Уряду РФ. Якщо протягом пів року ми не отримаємо відповіді, ця справа перейде на розгляд до міжнародного арбітражу», — підкреслив керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс.

Офіційну вимогу до РФ, щодо відшкодування за експропріації хочуть подати до кінця поточного року.

Державне підприємство "АМПУ" в судах представлятиме компанія Covington & BurlingLLP, яка має досвід захисту інтересів суб’єктів господарювання у міжнародних публічно-правових арбітражних інституціях.

В ДП "АМПУ" наголосили, що та обставина, що підприємство позивається стосовно тимчасово непідконтрольних активів на території півострова, жодним чином не означає, що компанія погоджується з існуванням будь-яких правових підстав для окупації та анексії Криму, який залишається територією України.