ПВК "Вагнера" витісняє інші військові компанії в Африці, - ЗМІ

У Мозамбіку африканські приватні військові компанії втратили контракти через російських найманців Вагнера

Про це повідомляє The Moscow Times.

Представники військових підрядників Black Hawk і OAM розповіли виданню, що вони представили "сильні" пропозиції для участі в відборі на роботу в Мозамбіку, який вони знають "як свої п'ять пальців".

Але їхні пропозиції були відхилені на користь російської ПВК "Вагнера", якою володіє Євген Пригожин, бізнесмен з тісними зв'язками у Кремлі.

Африканські найманці визнали, що вони не могли конкурувати з низькими витратами "Вагнера" і політичними зв'язками. Але вони висловили сумнів в здатності ПВК "Вагнера" працювати в Мозамбіку, оскільки російські військові фахівці не знають ні місцевості, ні місцевої політики.

За даними керівника московського козачого товариства Євгена Шабаева, бійці ПВК "Вагнера" отримують $ 1800-4700 на місяць.

За даними The Moscow Times, у вересні 2019 року біля 200 російських найманців з ПВК Вагнера прибули до столиці Мозамбіку Мапуту.

З моменту прибуття вони ведуть запеклу боротьбу з повстанським рухом, пов'язаним з "Ісламською державою", в регіоні Кабо-Дельгадо. Під час одного з рейдів вагнерівці потрапили у засідку, втративши 5 бійців.

В одному з найбідніших районів Мозамбіку знаходяться газові родовища.