"Пульс угоди": уряд презентував систему моніторингу виконання Угоди про асоціацію з ЄС

Віцепрем’єр-міністр з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба заявив про відкриття для публічного доступу системи "Пульс угоди", яка раніше була доступною лише для представників Кабінету міністрів

Про це він розповів на засіданні уряду, присвяченому євроінтеграції, повідомляє Еспресо.TV.

"Сьогодні уряд ухвалить низку важливих рішень. Одне з них - це План заходів по виконанню Угоди з Асоціації, це по суті ми "перепрошиваємо" операційну систему євроінтеграції, актуалізуємо її і прибираємо "баги", як то кажуть, робимо її максимально ефективною. І тут же, як сказав прем'єр-міністр, сьогодні відкриваємо "Пульс угоди", - сказав Кулеба.

"Пульс угоди" являє собою електронну систему моніторингу виконання Плану заходів.

"Дійсно, 3 роки до нас ця система існувала, але була доступна виключно представникам органів державної влади. Попередній уряд відмовлявся робити її публічною. Ми в рамках проголошеного принципу прозорості і відкритості відкриваємо цю систему для доступу зовнішніх спостерігачів та аналітиків. І насамперед я хочу подякувати Європейському Союзу, який допоміг нам створити цю систему і зробити європейську інтеграцію чітко вимірюваною", - зазначив він Кулеба. 

"Система працює в режимі реального часу і оновлюється щоквартально за результатом інформації, яку подають відповідні міністерства", - повідомив Дмитро Кулеба, додавши, що система охоплює фактично всю діяльність уряду у сфері євроінтеграції.

За словами урядовця, моніторити реалізацію Угоди про асоціацію можна буде на сайті pulse.eu-ua.org.