Труба прокоментував записи розмов нібито з його кабінету про вказівки від ОПУ щодо роботи Бюро

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба заявив, що записи розмов, які з'явилися в Telegram-каналі, це фейки і коментувати він їх не буде

Про це він заявив на брифінгу, передає Еспресо.TV

"Декого цікавить інформація з приводу можливих розмов директора ДБР на тих записах, які були оприлюднені. Я з цього приводу скажу наступне. Посада директора ДБР - це посада, яка пов'язана постійно  із найбільшими ризиками, які лише можуть бути. В період, коли ДБР буде ставати ефективніше, коли ДБР стає ще більше незалежнішим, є велика кількість охочих. Інколи ці охочі об'єднуються. Я як керівник постійно розумію, що щодо мене, щодо новоствореного правоохоронного органу можуть бути провокації і можуть бути фейки. Я давно очікував і я впевнений, що на тому не буде поставлено відповідну крапку. Ці публікації - це фейк і це провокація. Вони мене не зламали. Я знав, що вони можливі ще набагато швидше. Я не буду коментувати жодних фейків і жодних провокацій", - сказав Труба.

Він наголосив, що не збирається звільнятися з ДБР.

"Цікавить питання, чи я буду подавати у відставку? Не буду. За цей період часу зроблено надзвичайно багато. Ще більше мені необхідно зробити для того, щоб ДБР було незалежним правоохоронним органом. І для тих людей я скажу, Державне бюро розслідувань продовжує працювати і зараз мене очікують в ДБР, оскільки готуються і є проєкти нових підозр у багатьох резонансних кримінальних провадженнях", - зазначив Труба.

У мережі оприлюднили записи розмов, начебто, голови Державного бюро розслідувань Романа Труби в своєму кабінеті.