Епіфаній закликав Зеленського і уряд протидіяти закриттю окупантами в Криму храму ПЦУ

Митрополит Православної церкви України Епіфаній звернувся до президента і уряду України з проханням вжити дій і завадити російським окупантам у Криму закрити храм ПЦУ

Про це йдеться у заяві Синоду ПЦУ.

"Окупаційна російська "адміністрація міста Євпаторія" звернулася в "суд" з метою зобов‘язати Управління Кримської єпархії УПЦ (ПЦУ) знести "власними силами" храм на честь Пречистого образу Божої Матері "Неопалима Купина" релігійної громади ПЦУ в м. Євпаторія (АР Крим) ... Звертаємося до президента України Володимира Олександровича Зеленського, Кабінету міністрів України, правоохоронних органів дати належну оцінку вище згаданим діям окупаційної російської влади у Криму та вжити можливих заходів для їхнього припинення, в тому числі дипломатичним шляхом", - йдеться у заяві. 

У ПЦУ наголосили, що Комітет ООН з прав людини у зв’язку з отриманою скаргою від православних українських віруючих м. Сімферополя в якості тимчасового заходу двічі зобов‘язував Росію не виселяти Кримську єпархію Православної Церкви України з кафедрального собору Володимира і Ольги в Сімферополі. Однак влада РФ ігнорує зобов‘язання.

"Окремо наголошуємо на необхідності терміново і невідкладно ухвалити рішення Кабінету міністрів України щодо розв‘язання питання власності на приміщення собору і єпархіального управління в м. Сімферополі. Цей крок продемонструє юридичну і моральну підтримку українській громаді Криму з боку нашої держави і дасть можливість більш ефективно захистити її права на міжнародному рівні", - зазначають у ПЦУ.