Зеркаль про суд ООН: якщо РФ визнають країною, що фінансує тероризм, це надасть Україні можливість компенсації

В разі програшу Росії в суді ООН, вона понесе міжнародну правову відповідальність і Україна зможе вимагати компенсацій в судовому порядку

Про це заступник міністра Лана Зеркаль заявила в інтерв'ю телеканалу 24.

За словами заступника міністра, результати цього суду будуть у 2022 році. Пані Зеркаль зазначила, що, в разі успіху, Україна матиме правові підстави на відшкодування нанесених збитків по встановленим фактам терористичної діяльності та висловила сподівання, що перемога України призведе до погіршення російсько-американських бізнес-відносин.

"Звичайно, що вони будуть говорити, що це взагалі не акти тероризму, що це у нас громадянська війна. Але, все рівно, їм треба буде наводити факти. Наприклад, щодо 53-ї бригади, яка завезла БУК. Як вони розслідували це завезення БУКу в Україну, що вони зробили. Більше того, вони мають нам надати інформацію в своєму меморандумі, як вони розслідували заклики до фінансування, які були зроблені Зюгановим, Жириновським. Як вони розслідували і притягали до відповідальності їх. Як вони розслідували роль Шойгу в постачанні зброї в Україну," - зазначила заступниця міністра.