Кінотеатр "Київ" потребує ремонту і поки не працюватиме, - "Київкінофільм"

Директор КП "Київкінофільм" Денис Хомич заявляє, що будівля кінотеатру "Київ" наразі перебуває у непридатному для використання стані

Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Такі результати надано Науково-дослідним інститутом інноваційного будівництва Української академії наук на замовлення нинішнього орендаря – ТОВ "Сінема-Центр". З огляду на це, найближчим часом планується провести виїзне засідання Комісії з питань власності у приміщенні самого кінотеатру, де обговорити подальші дії з порятунку будівлі.

"Як показало обстеження кінотеатру "Київ", його приміщення нищівно експлуатувалось роками, сюди не вкладалось жодної копійки, а відвідувачі щодня опинялись у небезпеці. Дах у жахливому стані, пліснява на стелі, пожежні виходи замуровані, а у підвалі руйнуються несучі конструкції. Старий орендар не допускав представників міських служб до огляду всіх приміщень. Це стало можливим тільки після того, як орендар звільнив будівлю кінотеатр", – повідомив Хомич.

Зокрема, за результатами обстеження, у будівлі відсутні системи димовидалення, мовного оповіщення про пожежу, автоматизації систем протипожежного захисту, блискавкозахист. У неробочому стані перебувають системи внутрішнього протипожежного водопостачання, система автоматичної пожежної сигналізації. Евакуаційні виходи не відповідають нормам експлуатації людей при пожежі, в об’ємі сходової клітини на вихід зовні влаштовано приміщення.