Прокурори САП вручили Садовому підозру

Спеціалізована антикорупційна прокуратура оголосила про підозру у зловживанні владою міському голові Львова Андрію Садовому

Про це він повідомив у своєму Facebook.

"Щойно прокурори Холодницького вручили мені повідомлення про підозру. Про що йдеться? У 2015 році місто Львів на відкритому інвестиційному конкурсі залучило інвестора – компанію CTP. Ми від цієї компанії за землю отримали 54 млн грн. Було поле, де корови паслися. На цьому полі компанія має збудувати індустріальний парк. Починаючи з 2015-2016 рр. і далі – блокування зі всіх сторін. На рівні влади держави, генеральної прокуратури. На той час компанія CTP збудувала парки в Румунії, в інших країнах", – заявив Садовий.

За даними Zaxid.net. один з найбільших індустріальних девелоперів Європи нідерландська компанія CTP у 2015 році перемогла в міжнародному конкурсі на управління майбутнім індустріальним парком площею понад 23 га у промисловій зоні Рясне-2. Відповідно до грошової оцінки, голландці заплатили за землю 52 млн грн і зобов'язались інвестувати в інфраструктуру парку 50 млн євро, залучити потужних виробників та створити понад 3000 нових робочих місць. Втім, будівництво індустріального парку поки так і не почалося через відкрите кримінальне провадження і через протести місцевих мешканців, які вважали що ця земля належить їм. У листопаді 2017 року Львівська міська рада підписала з місцевими мешканцями меморандум про порозуміння.

У грудні 2018 року Андрій Садовий заявив про відновлення будівництва індустріального парку у Рясному.