У Лаврова "стривожилися" через заяви генсека НАТО щодо визнання космосу сферою військової діяльності

Офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова зазначила, що заява генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга про те, що космос стане сферою нової оперативної діяльності Альянсу, викликає тривогу

Про це повідомляє російський Интерфакс.

"Військове планування Альянсу націлене на завдання досягнення переваги у всіх середовищах зі всіма наслідками у вигляді мілітаризації, ескалації напруженості", - сказала Захарова.

За її словами, "тепер Альянс дістався і до космосу".

"Ми, звичайно, будемо уважно стежити, як і в чому буде втілюватися запевнення генсека НАТО Столтенберга у відсутності в організації наміру розміщувати зброю в космосі", - зазначила Захарова.

Вона закликала країни НАТО підтримати зусилля Москви, "спрямовані на недопущення гонки озброєнь у космічному просторі, що може негативним чином позначитися на міжнародній і стратегічної стабільності".

"Ми виходимо з того, що перетворення космосу в арену збройного протистояння не відповідало б інтересам жодної з країн, включаючи самі держави-члени НАТО", - додала представник МЗС РФ.

Нагадаємо, міністри закордонних справ країн-членів НАТО на зустрічі у Брюсселі домовилися визнати космос однією зі сфер військової діяльності Альянсу.